Leverera original till oss:

 • Maila en pdf till: malin.myren@xloutdoor.se
 • Alternativt dela via Dropbox/ WeTransfer /Sendbigfile eller liknande tjänst.
 • Namnge dina original enligt följande: Annonsör, Reklamyta 

Digitalt tryckbart original oss tillhanda 10 arbetsdagar före kampanjstart. 

Tips för extra genomslag i stora format utomhus

 1. Mycket färg, fotografier och -eller bilder gör sig extra bra i stora format utomhus. De flesta hus är i bleka/grå/gula/vita färger och ett färgstarkt budskap syns mer i en sådan miljö.
 2. Ska ditt budskap synas längs med en motorväg rekommenderar vi att ha så lite text som möjligt i så stor storlek som möjligt.
 3. Tänk på att placera avsändaren/logotyp så att den inte döljs av ev. detaljer kring reklamplatsen såsom parkerade bilar, träd, andra husfasader, busshållplatser eller dylikt.

Filformat:
Digitala original tas emot i Pc 
-PDF / EPS / CDR (ej innehållande typsnitt)

  • Inget utfall och inga klipp/skärmärken
  • Dokumentet ska ha rätta proportioner
  • Bilder kan lagras i 10% storlek 
  • EPS typsnitt ska vara vektoriserade. 
  • Ett dokument får inte innehålla blandat CMYK och RGB bilder 

Färger: Färgblandning i CMYK. Meddela alltid oss ev exakta pms färger. Källprofil på CMYK = Fogra 27. Källprofil på RBG = Adobe RGB 98.

Bilder: Bilder till större fasadvepor 20 – 50 dpi i 100%. Bilder standard 50 – 70 dpi i 100%. Bilder som lagras i 10% storlek 500 – 1000 dpi. Dokumentet måste ha samma proportioner (bredd x höjd) som bilden som ska tryckas. För bästa slutresultat rekommenderar vi en upplösning som baseras på betraktningsavståndet.

Hur många dpi ska min bild ha för att ses på: 1-2 m.=100 dpi. 2-5 m. = 72 dpi. 5-10 m. = 50 dpi. 10-20 m. = 40 dpi. 20-50 m. = 30 dpi.

Logotyper/Texter/Typsnitt: Ska vara vektoriserade ( i kurvor). Inga typsnitt inbäddade i dokument.

Från Illustrator: Konvertera alla typsnitt till kurvor och se till att alla objekt ligger i CMYK inkl bilder. Spara som EPS.

Från Corel Draw: Konvertera alla typsnitt till kurvor och se till att alla objekt ligger i CMYK inkl bilder. Exportera dokumentet som en EPS i CMYK:

Från Quark Express: Se till att alla objekt ligger i CMYK inkl bilder. Exportera sedan som en EPS. Öppna EPS:en i tex. illustrator och konvertera typsnitt till kurvor där. Spara sedan ner den som en EPS igen.

Från Indesign: Se till att alla objekt ligger i CMYK inkl bilder. Konvertera alla typsnitt till kurvor och se till att alla objekt ligger i CMYK inkl bilder. Spara dokumentet som en EPS.

Från PageMaker: Se till att alla objekt ligger i CMYK inkl bilder. Skriv ut och välj spara till fil. Öppna filen i illustrator och konvertera typsnitt till kurvor där. Spara sedan ner den som en EPS igen.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor, Malin hjälper gärna till! Tel: 0768207050  Epost: malin.myren@xloutdoor.se